Voor junior ICT’ers kan het lastig zijn om de juiste baan te vinden. Gelukkig zijn er enkele handige trucs die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze tips helpen je CV te optimaliseren, je interesses te verbreden en zorgen ervoor dat je sollicitatiegesprek soepel verloopt.
Oriëntatiefase
Als je nog bezig bent met het verkennen van het vakgebied waarin je wilt werken, is het essentieel om na te denken over je interesses. Word je enthousiast van werken met programmeertalen zoals C#, .NET of Angular? Los je graag problemen op, of haal je voldoening uit het contact met klanten? Zodra je duidelijk hebt waar je passie ligt, kun je beginnen met solliciteren. Een goed geschreven motivatiebrief kan hierbij van onschatbare waarde zijn.
Motivatiebrief
In je motivatiebrief kun je uitleggen waarom je gesolliciteerd hebt, waar je enthousiast van wordt en hoe je je toekomst in deze functie voorstelt. Door je motivatiebrief netjes op te bouwen met alinea’s, kan een recruiter er gemakkelijk doorheen navigeren. Hier kun je persoonlijke details delen die niet op je CV staan.
Specialiseren kun je leren
Het opdoen van extra kennis op specifieke vakgebieden kan je onderscheiden. Naast de brede kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, is het waardevol als je jezelf hebt gespecialiseerd. Denk aan verdieping in het ERP-systeem van Microsoft Dynamics Navision, Microsoft 365, programmeren met low code of CRM-oplossingen. Ook het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals sterke communicatie, kan een groot verschil maken.
Afspraak is afspraak
Toon betrokkenheid door stipt op afspraken te verschijnen. Punctualiteit geeft aan dat je de afspraak serieus neemt, wat de kans vergroot om als serieuze kandidaat te worden gezien. Verwacht ook de vraag om jezelf voor te stellen. Bereid dit goed voor door helder te communiceren waarom jij waardevol bent. Zo ga je een stuk ontspannener het gesprek tegemoet.
Een extern recruitmentbureau
Misschien ben je er al mee bekend, maar wist je dat recruitmentbureaus een waardevolle rol kunnen spelen in het bevorderen van je carrière? Het voordeel is dat ze vaak uitgebreide contacten hebben met diverse bedrijven. Hierdoor is de kans groter dat ze bij een van die bedrijven op zoek zijn naar iemand met jouw specifieke profiel, in vergelijking met wanneer je rechtstreeks bij één bedrijf solliciteert.
Bij Bytes zetten we ons in voor het creëren van duurzame arbeidskansen, waarbij we streven naar posities waar je niet alleen wordt aangenomen maar waar je ook voor een lange tijd wilt werken. Onze focus ligt op het vinden van een baan die naadloos aansluit bij jouw capaciteiten, ambities en interesses. Door samen te werken met een recruitmentbureau zoals het onze, vergroot je niet alleen de kans om een geschikte functie te vinden, maar profiteer je ook van begeleiding en expertise die specifiek gericht is op het matchen van jouw vaardigheden met de behoeften van werkgevers.
Op zoek naar een toffe ICT-baan?
Op onze website vind je diverse vacatures in verschillende vakgebieden. Voor vragen kun je contact opnemen met Walter Leenheer op +31 6 10 03 10 75. Ontdek jouw volgende uitdaging in de wereld van ICT!
Kennis is er om uit te breiden, toch? De afgelopen tijd heb ik, Lize, mij verdiept in de wereld van neuromarketing. Wat houdt neuromarketing precies in, waarvoor wordt het gebruikt, hoe wordt het momenteel toegepast en is het relevant voor de recruitmentwereld? Het antwoord op de laatste vraag is een volmondig ja! Daarom ben ik […]
Een veel besproken onderwerp, tenminste laten we eerlijk zijn dat salaris dat is een dingetje. Want als je een IT-er bent dan wil je het beste uit de kan halen, maar dat beste uit de kan voor jou valt niet altijd goed in de aarde bij de werkgever. En laten we eerlijk zijn, het is […]
Op 17 mei vieren we de Werelddag van de IT, een dag toegewijd aan telecommunicatie en de informatiemaatschappij. Ik type dit nu op mijn laptop, wat wordt geprojecteerd op twee schermen. Straks heb ik een kennismaking met een nieuwe kandidaat via Teams en vanmiddag een telefonische afspraak met een klant. Een eeuw geleden zag dat […]